+381 21 521 846
PAWLICA E-SHOP
  • Serbian702
  • Slovak

New STELA BiTurbo in Budyn

Stacionarna sušara AgroDry® sa Biturbo tehnologijom

U Budyn-u, Poljska, instalirana je nova stacionarna sušara AgroDry® MDB-XN 3/15-SB zajedno sa sušarom sa kontinuiranim mešovitim protokom MDB-XN 4 / 2-7. Ovaj pogon je sposoban sušenje 51 t/h kukuruza vlažnosti od 35% do konačne vlage od 15%.

Stacionarna sušara AgroDry® sa Biturbo tehnologijom U Budyn-u, Poljska, instalirana je nova stacionarna sušara AgroDry® MDB-XN 3/15-SB

 

Postrojenje za sušenje je opremljeno inovativnom Stela Biturbo tehnologijom. Izduvni vazduh u donjem delu za sušenje se prikuplja i ponovo zagreva mešanjem sa zagrejanom vazduhom snabdevanja. Ovaj vazduh za sušenje se sprovodi kroz gornji deo za sušenje i kasnije emituje ka spolja. Jedna od prednosti ove tehnologije je u tome što se iskorišćavanjem latentne energije značajno povećava toplotna energija koja se može iskoristiti za sušenje dok se u isto vreme količina izduvnog vazduha radikalno smanjuje.

Dodatne prednosti su:

• manja potrošnja toplotne energije (smanjenje do 15%)
• smanjenje zapremine vazduha
• poboljšanje kvaliteta proizvoda naizmeničnom ventilacijom
• formiranje nižeg nivoa prašine zbog filtriranja izduvnog vazduha u zoni vlažnog proizvoda
• niže vrednosti potrošnje električne energije

Kupac je bio nezadovoljan svojom prethodnom sušarom, jer nije ispunila zahtevane performanse i zbog toga se odlučio za Stela sušaru sa Biturbo tehnologijom. Danas je za klijente od velikog značaja što niža potrošnja energije. Profitabilnost postrojenja zavisi u suštini od poređenja troškova ulaganja i potrošnje energenata tokom procesa sušenja. Nešto viši troškovi ovog sistema su amortizovani tokom kratkog vremenskog perioda, tako da kupac suštinski može da postigne veću dodatu vrednost.

Stela BiTurbo